realfintrust.com

Tejfölös Rakott Padlizsán: Sajtos-Tejfölös Rakott Törtburgonya Padlizsánnal És Gombával &Middot; Recept

Megfõzzük a rizst sós vízben, leszûrjük és a húsba keverjük a tejföl felével (lehet hogy kell sózni, inkább picit sósabbnak kell lennie, mert a padlizsán nem lesz megsózva). Felszeleteljük vékony szeletekre a padlizsánt (én mindig megpucolom, mert nem szeretem a héját, de így bebarnul). Egy tepsi alját megkenünk olajjal, arra fektetjük a padlizsánok felét, arra a tejfölös, rizses, húsos keveréket, majd a másik adag palizsánt. A tetejére a maradék tejfölbõl, az 1 dl tejbõl pici sóból és a lisztbõl készült keveréket egyenletesen ráöntjük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, és kb 45 perc alatt készre sütjük. Rakott padlizsán kalória táblázata: Tápérték adatok 1 adaggal számolva: Kalória 812. 71 kcal Fehérje 23. 59 g Szénhidrát 40. 26 g Zsír 61. 79 g Nátrium 3. 3 g Élelmi rost 4. 68 g Tápanyag a teljes mennyiségben: 4876. 21 kcal 141. 47 g 241. 54 g 370. 65 g 19. 8 g 28. 12 g Köszönjük a receptet Betti felhasználónknak! (INBÉ) Tápanyag igényemet ennyire elégíti ki: Kalória: 812. 71kcal 40.

Rakott padlizsán burgonyával recept 03Judit15 konyhájából - Receptneked.hu

Közepes lángon főzd, amíg a hús megpuhul. A padlizsánt karikázd fel, szórd meg sóval, borssal, forgasd meg olívaolajban, és tedd a hűtőbe. A krumplit hámozd meg, szintén karikázd fel, és felhasználásig tartsd vízben, hogy meg ne feketedjen. A besamelhez a vajat olvaszd fel egy kis serpenyőben. Futtasd meg rajta a lisztet, majd öntsd fel a tejjel, keverd csomómentesre, és nagyon kis lángon 10 perc alatt főzd sűrűre. Ha már kész, vedd le a tűzről, dolgozd bele a tojássárgákat, majd keverd el a reszelt sajttal. Utóbbiból egy kicsit tegyél félre. Egy tepsit bélelj ki krumplival és padlizsánnal. Kanalazd rá a darált húsos ragut, fedd be a krumpli és a padlizsán másik felével, pakolj rá felkarikázott koktélparadicsomot is. Végül öntsd nyakon az egészet a sajtos besamelmártással, majd mehet rá a félretett sajt, a rozmaring és a zsálya. Fedd le alufóliával, és 45 perc alatt süsd meg. Ha kedveled a görög ízeket, ezt a fantasztikus egytepsis csirkemellet se hagyd ki.

Elkészítés: A padlizsánt megmossuk és 1 cm-es karikákra vágjuk, majd olajban átsütjük. Kiolajozott jénaiba rétegezzük a hozzávalókat a következőképpen: előbb a padlizsánt, sózzuk, majd a héjatlan paradicsomot, amit borsozunk. A felszeletelt sajtok következnek. A rétegezést addig folytatjuk, amíg az edény tele lesz, illetve a hozzávalók elfogynak. A tetejét vastagon beborítjuk karikára vágott vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk. Elkeverjük a tojás okat a tejföl lel és a zúzott fokhagymával, és ráöntjük a lerakott anyagokra. Forró sütőben, fedő nélkül pirosra sütjük. Idénysalátával kínáljuk.

Zöldséges, rakott-tejfölös busafilé

Hozzávalók • 60 dkg busafilé • 1 csomag magyaros fűszerkeverék • 0. 8 dl olaj • 1 közepes padlizsán • 1 kisebb cukkini • 2 piros húsú paprika • só • 2 kiskanál szárított kaporlevél • 1 nagy pohár tejföl Elkészítés módja 1. A megmosott, leszárított busafilét négy egyforma darabra vágjuk, éles késsel a bőréig egymásra merőlegesen beirdaljuk, és magyaros fűszerkeverékkel megszórjuk. Ezután kevés forró olajon serpenyőben, mindkét oldalukat gyorsan pirosra sütjük. 2. A megmosott padlizsánt, cukkinit, paprikát fél centi vastag szeletekre vágjuk, sóval, szárított kaporral fűszerezzük és a megmaradt olajon, forró serpenyőben külön-külön megsütjük. 3. Végül a zöldségeket olajozott tepsibe rétegezzük, ráfektetjük az elősütött halszeleteket és meglocsoljuk a sóval elkevert tejföllel. 180c-os sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük és forrón tálaljuk. A leírásban szereplő Zöldséges, rakott-tejfölös busafilé recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat.

A rakott padlizsán ízes, szaftos, kiadós étel. Már az illata is csalogató. Kiváló fogás ebédre vagy vacsorára. Előkészítés 20 mins Főzés 1 min Összesen 21 mins Étkezés Főétel, Vacsora Konyha Világ 2 db közepes padlizsán 1 doboz tejföl 350 g 1 db tojássárgája 20 dkg sonka 30 dkg sajt 10 dkg vaj só ízlés szerint bors ízlés szerint A padlizsánt megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, majd egy tálcára tesszük. Enyhén megszórjuk sóval és borssal, majd félretesszük. A jénai tálat kivajazzuk, a vajat felkockázzuk, és az aljára is teszünk belőle néhány kockát. A sajtot lereszeljük. A tejfölt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a reszelt sajt felét, majd jól összekeverjük. A sonkát apró csíkokra vágjuk. Ezután a tálcán lévő padlizsánszeleteket belemártjuk a tejfölös masszába, majd szépen sorban egy réteget a jénai tál aljára teszünk. Ezután rászórjuk a sonkát és a maradék reszelt sajtot. A vajból szintén teszünk rá néhány kockát. Ezután a maradék padlizsánt is bele mártogatjuk a tejfölös masszába és sorban a tálba tesszük.

Sajtos- Recept képpel - Mindmegette.hu - Receptek

Leírás A rizst a szokásos módon megfőzzük. Közben a padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk, megsózzuk, s 20 percre félretesszük. A hagymát felkarikázzuk, a paradicsomot vékonyra felszeleteljük. A tojást habosra keverjük, majd a tejföllel összekeverjük. Közepes tepsit kiolajozunk és zsemlemorzsával beszórjuk. A padlizsánt leöblítjük, majd leszárí forrósítunk, a padlizsánkarikák mindkét oldalát erős lángon lepirítjuk. A tepsi alját beborítjuk padlizsánkarikákkal, erre rizst szórunk, s beborítjuk egy réteg hagymakarikával. Megsózzuk, s leöntjük néhány kanál tejfölös öntettel, majd a paradicsomkarikával borítjuk be. A rétegezést addig ismételjük, míg van a hozzávalókból. A tetejére öntjük a megmaradt öntetet, és a tepsit befedjük. Előmelegített forró sütőbe tesszük, és 45 percig közepes lángon pároljuk, végül tető nélkül kissé lepirítjuk. Kockára vágva tálaljuk.

  1. Tejfölös rakott padlizsán krém
  2. Tiéd az életem • rész 78. • TvProfil
  3. Tejfölös rakott padlizsán étterem
  4. Filmvilág2 - 2020 - 12 - 05
  5. Tejfölös rakott padlizsán termesztése
  6. Női munka veszprém időjárás
  7. Tejfölös rakott padlizsán saláta
  8. A padlizsán teszi különlegessé ezt a szaftos rakott krumplit - Receptek | Sóbors